Tết Trung Thu: El festival de Mitja Tardor a Vietnam

El Tết Trung Thu és un festival tradicional que es celebra durant el mes lunar de setembre o octubre a Vietnam. Aquest festival celebra el dia de la lluna plena i està especialment relacionat amb la infància i la joventut. Aquest festival és conegut també com el "Festival de Mitja Tardor", "Festival de la lluna d'or" o "Festival dels fanalets" i es celebra amb balls amb màscares, cantants i músics a les carreteres.

Durant aquest festival, és típic veure espectacles de ball i música en carrers i places públiques, i també es pot veure una gran quantitat de llums i decoracions. Els nens i els joves solen portar màscares i disfresses, i es pot veure moltes activitats divertides com jocs i concursos. 

També és comú veure les persones comprant i menjant diferents menjar típic del festival com ara xurros i caramels de mel. Als nens se'ls fa o compra joguines de paper, sent les més típiques les estrelles i els lleons pero també comuns papallones, mantis, elefants, cavalls, unicorns, dracs, cérvols, gambes i peixos.
Origen de la imatge aquí. 

Un altre aspecte important del Tết Trung Thu son els fanalets de paper que són llançats al cel durant la nit. Es creu que llançar globus al cel ajudarà als nens i joves a tenir una vida plena d'energia i salut. També es creu que aquestes globus ajuden a guanyar la sort i la prosperitat en la vida.

Alguns dels menjars típics del Tết Trung Thu inclouen:
  • Bánh trung thu: és un pastís de glutinous arrebossat amb mel, coco rallat, xocolata o fruita seca.
  • Xôi ngọt: és una mena de xarop de glutinous amb coco rallat i altres ingredients com ara xocolata o fruita seca.
  • Bánh dày: és una mena de pasta plana feta amb farina de glutinous i coco rallat i es pot menjar amb diferents tipus de salses.
  • Bánh giầy: és una mena de galeta feta amb farina de glutinous i es pot menjar amb mel o xarop d'arbre de sucre.
  • Trái cây nướng: és una mena de fruita al forn amb mel o xarop d'arbre de sucre.
  • Cà phê trung: és una mena de cafè amb ou batut.
  • Rượu mè: és una mena de licor de mel.
Aquest any 2023 (gregorà) el festival se celebrarà el 29 de setembre.

Comments