Introducció a Vietnam i al Blog

Vietnam és un país d'Àsia de l'Est, situat al sud-est asiàtic, limita amb Laos i Cambodja a l'oest, la mar de la Xina Meridional a l'est i amb la Xina a nord. El seu nom oficial és la República Socialista de Vietnam.

La història de Vietnam és llarga i complexa, i està marcada per moltes guerres i conflictes. El país va ser governat per diferents dinasties a lo llarg dels segles, fins que va ser colonitzat per França a finals del segle XIX. Els vietnamites van lluitar per la independència contra els francesos durant la Primera Indochina War, i finalment van aconseguir la independència el 1954.

Després de la independència, Vietnam va ser dividit en dos parts: el Vietnam del Nord i el Vietnam del Sud. El Vietnam del Nord va ser governat pel Partit Comunista Vietnamita i el Vietnam del Sud va ser governat per un govern anticomunista. Aquesta divisió va portar a la Guerra del Vietnam, coneguda també com la Segona Indochina War, que va durar des del 1955 fins al 1975. Els Estats Units i altres països capitalistes van intervenir en aquesta guerra per donar suport al Vietnam del Sud, mentre que el Vietnam del Nord va rebre suport de la Xina i l'URSS. Finalment, el Vietnam del Nord va vencer i va reunificar el país.

Des de la reunificació, Vietnam ha experimentat un ràpid desenvolupament econòmic i ha esdevingut una de les economies emergents més importants d'Àsia. El país també ha millorat les seves relacions amb altres països, inclosos els Estats Units, i ha esdevingut un important membre de la comunitat internacional. Així mateix, Vietnam és un país amb una gran riquesa cultural i és conegut per les seves platges, els paisatges naturals i la cuina.

Aquest blog té com a objectiu ser un lloc de referència sobre Vietnam en català. A través d'articles informatius, fotografies i vídeos, es pretén donar a conèixer les diferents facetes d'aquest país asiàtic, tant des de la perspectiva històrica com des de la perspectiva actual. Així mateix, es pretén oferir informació útil per a aquelles persones que vulguin visitar Vietnam o que estiguin interessades en la cultura vietnamita.

Sóc pare adoptiu de dos nens Vietnamites. El Blog vol ser un repositori d'informació rellevant sobre vietnam que els ajudi quan siguin més grans a trobar referencies interessants i valuoses del seu país d'origen.

Comments